دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

رئیس جامعةالمصطفی با بیان این که انتظارات زیادی در عرصه پژوهش نسبت به المصطفی وجود دارد، گفت: جامعة‌المصطفی باید با قدرت بیشتری درعرصه پژوهش حضور پیدا کند و کارهای پژوهشی کلان را در دست گیرد.

به گزارش حوزه نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در نشستی با معاونت‌ها، مدیران و کارکنان این نهاد علمی، اظهار داشت: المصطفی امروز به  عنوان نهاد علمی و حوزوی، محور و کانون معرفتی و اثرگذار در دنیاست.

وی با بیان این که در آینده این جایگاه بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت, تصریح کرد: ما باید این جایگاه را با علم و دانش و اخلاق و معنویت حفظ کنیم و این وظیفه همه ماست و یک بخش مهم این جایگاه حوزه پژوهش می‌باشد‌‌.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان این که المصطفی امروز در حوزه پژوهش به یک بلوغ نسبی رسیده است گفت: پژوهش و تولید فکری در المصطفی بعد از گذر از مراحل گذشته در اساس‌نامه و اسناد بالادستی، محور اساسی در مأموریت‌های ما به شمار می‌رود‌‌.

وی با بیان این که قوت‌های فراوانی در مجموعه پژوهش المصطفی وجود دارد، افزود: باید با این نگاه بلند و آینده نگرانه و عمیق، در راستای اهداف کلان المصطفی کار خود را تدبیر کنیم‌‌ و به سمتی حرکت کنیم که مرجعیت علمی و فکری در دنیا محسوب شویم.

رئیس جامعة‌المصطفی دست کم گرفتن توانایی را آسیبی در مسیر حرکت به سوی پیشرفت برشمرد و اذعان داشت: ‌برای تحقق آرمان‌های المصطفی و رسیدن به جایگاهی که این نهاد علمی و حوزوی مرجعیت علمی و فکری در دنیا باشد، باید به توانایی‌های خود ایمان داشته باشیم و خود را دست کم نگیریم.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین اعرافی به نقش پژوهش در جامعة‌المصطفی اشاره کرد و گفت: در سازمان مرکزی جامعة‌المصطفی، پژوهش، به عنوان یک بال بزرگ در نظر گرفته است،‌ بنابراین، پژوهش باید به صورت کاری جدی در این نهاد علمی، به تولید علم و اندیشه ورزی بیانجامد.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین اعرافی توجه به پژوهش، با نقش راهبردی و هدایت‌گری را مورد توجه قرار داد و افزود: افرادی  که در این عرصه مشغول فعالیت هستند، باید عالم و کارشناس باشند و همواره توان علمی خود را افزایش دهند تا نتایجی که به ثمر می‌نشیند، مؤثرتر باشد.

رئیس المصطفی تدوین نقشه علمی این نهاد علمی را ضروری دانست و گفت:‌ باید نقشه علمی المصطفی که همان راه و جهت گیری‌های این نهاد به شمار می‌رود مشخص شود تا بتوان از این راه، اولویت‌ در رشته‌ها و این که تولیدات در کجا متمرکز شوند، مشخص گردد‌‌.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین اعرافی محققان و مترجمان مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: سرمایه‌گذاری به صورت نرم‌افزاری و هوشمندانه در این بخش دارای بازدهی است که می‌توان در عرصه مسائل تربیتی و اخلاقی و معنوی توجه ویژه‌ای به آن نمود.

رئیس جامعةالمصطفی در ادامه، فعالیت انجمن‌ها علمی را امری مبارک معرفی کرد وگفت:‌ این انجمن‌ها، باید به سمتی حرکت کنند که به معنای واقعی انجمن علمی تفسیر شود، به گونه‌ای که به نقطه‌های پر فروغ و پر اثر در دنیا برسد‌‌ که ارتباط یافتن انجمن‌‌های علمی داخل و خارج کشور، اهمیت زیادی در این عرصه دارد.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به این که سر چشمه مراکز پژوهشی داخل و خارج در سازمان مرکزی است، اظهار داشت:  امروز، پذیرفته نیست که در دنیا جایی داشته باشیم که دفتر پژوهشی نداشته باشد و یا نشریه معتبری از سوی جامعة‌المصطفی منتشر نشود.

رئیس جامعة‌المصطفی با تأکید بر جدی گرفتن کیفی سازی در فعالیت‌های المصطفی، ابراز نمود: اساتید و هیئت‌های علمی، به‌ویژه،‌ گروه‌ها و مدیران پژوهشی ظرفیتی بزرگی برای تولید علم و دانش هستند که با برنامه‌ریزی برای آنها، می‌توان شاهد ثمرات خوبی در این عرصه شد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که زیرساخت‌ها و فضاهای پژوهشی باید به خوبی دیده شوند تصریح کرد: تجهیز کتابخانه و نرم‌افزارهای مورد نیاز پژوهشگران، راه‌اندازی سایت علمی المصطفی و توجه به پایان‌نامه‌ها، مسائلی است که در تقویت زیرساخت‌های پژوهشی اهمیت زیادی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی همچنین به پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه نشر و ترجمه اشاره کرد و ادامه داد:‌ برای پیشرفت در این عرصه،‌ در کنار کارهای مهمی که انجام شده است،‌ باید با طبقه‌بندی انتشارات و شبکه‌ای کردن آنها، آثار منتشر شده را با رویکرد کیفی و ناظر بر نیازها، به جهانیان ارائه کنیم تابتوانیم اثرگذار باشیم.

رئیس جامعة‌المصطفی در پایان با تاکید بر این که انتظارات فراوانی از مجموعه پژوهش وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید مراکز آموزشی و پژوهشی جامعة‌‌المصطفی باید با قدرت بیشتری درعرصه پژوهش حضور یابند و کارهای بزرگ را در دست گیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha